Wereldprimeur: eetbare vulling voor 3D-foodprinter

Artikel over de 3D-foodprinter

Wereldprimeur: eetbare vulling voor 3D-foodprinter

Er heeft een wereldprimeur plaatsgevonden in Rotterdam: het bedrijf Verstegen Spices & Sauces heeft als eerste een eetbare vulling ontwikkeld voor een 3D-foodprinter.

In de printer zitten alleen natuurlijke ingredienten, zoals: bietenpuree, kardemom, piment en knoflook of een puree van knolselderij en macadamia. De smaken van het eten zijn door Jan Smink van het driesterrenrestaurant De Librije getest en doorontwikkeld. Verstegen heeft wel de kruiden en specerijen gemaakt. De cartridges komen eind februari, begin maart op de markt.
 
,,3D printing is niet nieuw. Van protheses tot diverse auto-onderdelen. Al jaren wordt er volop in 3D geprint. Maar alles wat tot op heden wordt geprint is van kunststof, of van plastic. Ik wilde af van dat kunstmatige,’’ vertelt Jeroen van der Graaf, creative director Verstegen Spices & Sauces.
 
Voorlopig is het alleen mogelijk om een eetbare vulling te printen in de vorm van gels en purees waarin het gerecht binnen twee tot tien minuten bereidt kan worden. Wie denkt dat dit totaal geen voedingswaarde en -stoffen behoudt, heeft het mis. “Aan de cartridges zijn bovendien voedingssupplementen toe te voegen, indien er bijvoorbeeld sprake is van een tekort aan vitaminen.’’ De volgende stap is om er een krokant laagje aan een gerecht toe te kunnen toevoegen.
 
Kortom, voor iedere zakenman of vrouw die geen tijd of zin heeft om zijn/haar eten klaar te maken na een dag werken, is het mogelijk om binnenkort al een model op de markt aan te schaffen via de webshop van Verstegen. Echter moet je voor zo’n snelle maaltijd flink investeren, want de 3D-foodprinter zal voor 3.300 euro exclusief btw worden verkocht.
 
Meer informatie over wat er op gebied an 3D printing is gebeurd in het afgelopen jaar en wat ons te wachten staat lees je hier!
 
Bron foto: digitaltrends.com

Contact

In het hart van de Dutch Makers Valley

dutchmakersrevolution.nl
info@dutchmakersrevolution.nl
+31 (0)651518377