Van Oord lanceert eerste LNG-aangedreven schip

Artikel over LNG-aangedreven schip Van Oord

Van Oord lanceert eerste LNG-aangedreven schip

Het nieuwe kraanschip genaamd de Werkendam is met succes gelanceerd in de Waalhaven in Rotterdam. Dit is het eerste Liquefied Natural Gas (LNG)-aangedreven schip in de Van Oord-vloot.

 

Het schip draagt ​​bij aan de verdere modernisering van de vloot van Van Oord en markeert daarmee de start van een nieuwe generatie baggerschepen. "Energie-efficiëntie is één van de toppunten van onze duurzaamheidsagenda. Om onze ecologische voetafdruk te verkleinen, onderzoeken we het gebruik van alternatieve brandstoffen zoals LNG en biobrandstof. Met deze investering zullen we ervaring opdoen met LNG-aangedreven schepen en de bijbehorende voordelen”, zo licht Jaap de Jong -stafdirecteur van de afdeling Ship Management bij Van Oord toe.

 

Het zal in het algemeen worden ingezet voor projecten in Nederland, uitgevoerd door dochteronderneming Paans Van Oord. Een deel van de andere kraanschepen van deze dochteronderneming wordt momenteel ingezet op de Houtribdijk, waar een Van Oord-consortium beide zijden van een 25 kilometer lang stuk dijk met zand en rots versterkt. De Houtribdijk, die Enkhuizen en Lelystad met elkaar verbindt, beschermt grote delen van Nederland tegen overstromingen. De oplevering van het nieuwe schip zal in april 2018 plaatsvinden, dan wordt gelijk het schip gedoopt met een champagne fles.

 

Wist je dat wij ook op social media actief zijn? Volg ons ook op Facebook, Twitter, Linkedin en Instagram!

 

Bron foto: www.vanoord.com

Contact

In het hart van de Dutch Makers Valley

dutchmakersrevolution.nl
info@dutchmakersrevolution.nl
+31 (0)651518377