Technicare systems: de maker van producten in de zorg!

Artikel over Technicare Systems

Technicare systems: de maker van producten in de zorg!

De komende tijd zijn wij bezig in een samenwerking met de gemeente Ridderkerk om de bedrijven die daar gevestigd zitten, meer toe te lichten. Deze keer Technicare Systems: wat is dit voor een bedrijf en wat maakt hen zo speciaal?

De werkzaamheden

Technicare Systems is leverancier van technische oplossingen voor de zorgsector. Het doel is om de zorgkwaliteit voor zowel patiënt als zorgverlener te verbeteren. Dit doen zij door het leveren van oplossingen in hoge kwaliteit. Niet alleen  de standaard producten, maar waar nodig worden de producten op maat gemaakt. Zij maken een breed scala aan producten; van infuuspalen tot aan douchestoelen.

Hoe het begon…

Arjen van de Voorde begon het bedrijf in 2000 in zijn eigen schuur. Hier verspande hij metalen en kunststoffen. De vraag naar zijn werkzaamheden groeide enorm waardoor meer productieruimte en een grotere productiecapaciteit nodig was.
Hierdoor verhuisde hij naar Ridderkerk met zijn bedrijf en kreeg het bedrijf een naam. Het team en de productiecapaciteit bleven ook stijgen. De focus werd steeds meer gelegd op het ontwikkelen en produceren van producten in de zorgsector.
Toen zij zich op een andere locatie gingen vestigen, een paar straten verderop, kregen ze meer mogelijkheden voor alle disciplines. Ze zijn de afgelopen jaren verschillende keren genomineerd en hebben de producten verschillende innovatie-awards gewonnen, zoals de innovatie award 2013.

Produceren op maat

Het bedenken, ontwikkelen en produceren van de producten doen zij volledig zelf. Het succes zit in de nauwe samenwerking met zowel de gebruiker als de specialist. Hierdoor ontstaat een product dat echt doet wat het moet doen. Zij werken persoonlijk en op de mens. Zelfs als er maar 1 exemplaar nodig is. Ze produceren precies het aantal wat de klanten nodig hebben. Daarom is het bedrijf zo erg geliefd.
 
BRON: Technicare Systems

Contact

In het hart van de Dutch Makers Valley

dutchmakersrevolution.nl
info@dutchmakersrevolution.nl
+31 (0)651518377