Startup Delta Summit helpt het ecosysteem van Nederland te verbeteren

Artikel over Startup Delta Summit

Startup Delta Summit helpt het ecosysteem van Nederland te verbeteren

Op 19 april a.s. wordt voor de eerste keer de Startup Delta Summit georganiseerd. Het doel van dit evenement is om nieuwe onverwachte verbindingen tot stand te laten komen en om sneller samen te bouwen aan het Nederlandse startup ecosysteem. Ze proberen ideale omstandigheden te kunnen bieden voor ondernemers om hier te starten, groeien en internationaliseren. De Startup Delta Summit zal plaatsvinden op Industriepark Kleefse Waard in Arnhem.

Waarom?

Overal ter wereld wordt er gezocht naar manieren om economische groei, werkgelegenheid en innovatiekracht te stimuleren. Voor deze elementen zijn ondernemerschap en startups heel belangrijke drijfveren. Laatst nog haalde startup-ambassadeur prins Constantijn het nieuws met het bericht dat de 10% innovatieve bedrijven zijn die in Nederland zorgen voor economische groei. Het viel Startup Delta op dat er maar weinig mensen zicht hebben op het ecosysteem en wat daar allemaal in gebeurt. Zelfs het kleine formaat van Nederland is nog niet inzichtelijk genoeg.

Goede basis van het ecosysteem

Het is van essentieel belang dat er een goede basis staat. Nederland, dat één van de beste ecosystemen voor ondernemers ter wereld heeft, heeft nog teveel last van versnippering en miscommunicatie. Om hier verandering in te brengen heeft Halbe & Koenraads de Startup Infrastructure Diagram (SID) ontwikkeld. Dit kan worden gezien als een soort praatplaat: een krachtige visual die de essentie van het ecosysteem laat zien.

Wat laat het zien?

Het SID duidt het volgende aan: de organisaties en programma’s die de supporting infrastructure van een startup ecosysteem in een bepaalde locatie vormen. Na het uitgebreid testen en onderzoeken hoe zo’n infrastructuur in elkaar zit, zijn er 5 categorieën die volgens Startup Delta overal ter wereld in elk ecosysteem aanwezig zouden moeten zijn. Namelijk: talent, kapitaal, netwerk, kennis en markten.

Hierbij zijn niet de partijen in het ecosysteem van groot belang, maar juist degenen die de basis van het ecosysteem vormen. Zij die zich richten op het supporten en het versterken van de infrastructuur van het nationale ecosysteem of direct startups ondersteunen.

Nieuwsgierig hoe dit er in Nederland uitziet? Download dan hier het Startup Infrastructure Diagram Nederland. Dit diagram is, net als het ecosysteem zelf, constant in ontwikkeling. Daarom vindt Startup Delta het belangrijk dat je vooral jouw mening deelt!

Dutch Makers Revolution hoopt op een groot succes op 19 april!

Foto: foodvalleyupdate.nl

Contact

In het hart van de Dutch Makers Valley

dutchmakersrevolution.nl
info@dutchmakersrevolution.nl
+31 (0)651518377