Smart Industry Jaarevent: 7 ton extra voor maakindustrie Zuid-Holland

smitzh jaarevent smart industry

Smart Industry Jaarevent: 7 ton extra voor maakindustrie Zuid-Holland

Op maandag 5 februari 2018 vond in het Spant Congrescentrum in Bussum het Smart Industry Jaarevent 2018 plaats. Het thema ‘Make your industry Smart. Right now!’ van dit jaar was gekozen om samen actief richting geven aan de toekomst van Smart Industry in Nederland.


Om die reden werd op deze dag ook de Implementatieagenda Smart Industry 2018-2021 gepresenteerd. Dagvoorzitter Roelof Hemmen, presentator BNR Nieuwsradio, ging over deze agenda in gesprek met Mona Keijzer, Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat en Ineke Dezentjé Hamming-Bluemink, voorzitter Team Smart Industry.

Ondertekening regionale samenwerking

Een andere mooie gebeurtenis was de ondertekening van het regionale SMITZH door de staatssecretaris Mona Keijzer, gedeputeerde Adri Bom-Lemstra van de Provincie Zuid Holland, burgemeester Saskia Bruines van gemeente Den Haag en directeur Marcus Kremers van fieldlab Digital Factory for Composites.  Dit betekende op zijn beurt een extra investering van 700k door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat voor het versnellen van ontwikkeling en implementatie van Smart Industry bij maakbedrijven in Zuid-Holland. 

Fieldlabs

De acht fieldlabs in de regio zijn fieldlabs waarin kennis beschikbaar is van alle relevante technologieën in de maakindustrie: 3D-printing en IoT (Ramlab), lasrobots en duurzame inzetbaarheid (Duurzaamheidsfabriek Dordrecht), robotisering en artificial intelligence (RoboHouse), technologie voor geautomatiseerde composietproductie (SAM|XL), big data (Big Data Innovatie Hub), sensoriek (Dutch Optics Centre), digitale productie en digital twin (Digital Factory for Composites) en mensgerichte technologie met onder andere ar/vr (Dutch Growth Factory).

Dutch Growth Factory

Dutch Growth Factory (zusje van Dutch Makers Revolution) is één van de acht fieldlabs die hier een onderdeel van zijn. Zij hebben onder andere innovatieprogramma's op gebied van: Guided Manufacturing Lab voor ontwikkeling en implementatie van slimme technologie om mensen te ondersteunen in productieprocessen en Parametric Design to Robotic Manufacturing voor doorbraken in digitale productieketens.  Ook helpen zij ons platform door middel van Innovation Eco System.

Toekomst

Met de extra toekenning van het ministerie wordt in totaal ruim 2,4 miljoen euro geïnvesteerd door overheden in versterking van de maakindustrie. Doel is het programma in de toekomst te vergroten met meer publieke en private middelen. Het programma moet 2500 nieuwe banen in de Zuid-Hollandse maakindustrie opleveren en honderd bedrijven die werken met nieuwe technologieën

Contact

In het hart van de Dutch Makers Valley

dutchmakersrevolution.nl
info@dutchmakersrevolution.nl
+31 (0)651518377