Schaarste in technisch personeel steeds groter

Artikel over schaarste personeel

Schaarste in technisch personeel steeds groter

Er is in 2017 een groei in het aantal vacatures, terwijl het aantal kortdurend werkzoekenden met een WW-uitkering af neemt. Dit zorgt voor spanning op deelmarkten van de arbeidsmarkt, blijkt uit cijfers van het UWV.

Vooral in de sectoren zorg & welzijn, ICT, techniek en bouwnijverheid noemen werkgevers de schaarste en de aantrekkende arbeidsmarkt als reden dat vacatures moeilijk zijn in te vullen. Zo staan er in de bouwsector veel vacatures open, zoals bijvoorbeeld: loodgieters en pijpfitters, elektriciens en elektromonteurs, timmerlieden en schilders. Daarnaast zijn ook de vacatures voor ICT’ers moeilijk in te vullen.

Deze schaarste wordt ook opgemerkt door de Ridderkerkse maakbedrijven Peekstok en A’Ruinard. Twee metaalbedrijven in Ridderkerk die gespecialiseerd zijn in het verspanen van (niet-) metalen.

Peekstok

Het bedrijf is in 1965 opgericht en expert in het verspanen van metalen en niet-metalen. Van state-of-the-art schroef aandrijvingen voor zeiljachten tot aan uiterst nauwkeurige afsluit onderdelen voor olie- en gaspijpleidingen: Peekstok vervaardigt complexe, mechanische producten van hoogwaardige kwaliteit.

A’Ruinard

Machinefabriek A. Ruinard B.V. is al ruim 100 jaar een vertrouwd gezicht in de metaalbewerking. Met de ruime ervaring en expertise in verspanende en niet-verspanende bewerkingen kan je altijd bij hen terecht voor het bewerken van verschillende materialen. Of het nu om enkele stuks of een middelgrote serie gaat. Zo bewerken ze onder andere duplex, gereedschapsstaal, brons, messing en kunststof.

Dutch Makers Revolution en de metaalbedrijven

Dutch Makers Revolution is bezig met de gemeente en de maakbedrijven in Ridderkerk om de uitdagingen van de toekomst te tackelen. Eén van de uitdagingen van deze tijd is dus om talent aan te trekken.

Ben jij op zoek naar een baan en heb je zin om aan de slag te gaan bij de koplopers in de maakindustrie? Bezoek dan de onderstaande sites!

Bron foto: www.coltinfo.nl

Contact

In het hart van de Dutch Makers Valley

dutchmakersrevolution.nl
info@dutchmakersrevolution.nl
+31 (0)651518377