Grote doorbraak in Augmented Reality, wat betekent dit voor jou?

IKEA Place App

Grote doorbraak in Augmented Reality, wat betekent dit voor jou?

Via je smartphone jouw kamer inrichten? Met de nieuwe IKEA Place app kan dat! Deze app zorgt ervoor dat jij nu virtueel je eigen kamer in kan richten. Hierbij is het mogelijk om te experimenteren met de meubels van IKEA door ze met de app virtueel te ‘plaatsen’ in je eigen kamer.

Wat is Augmented Reality?

De app gebruikt Augmented Reality (AR), waardoor er als het ware een extra laag over de werkelijkheid heen wordt gelegd. Je ziet dus nog wel de mensen en voorwerpen om je heen, maar er wordt extra informatie aan toegevoegd.

 

‘’IKEA Place maakt het makkelijker om beslissingen te nemen met je aankoop, om geïnspireerd te raken en verschillende producten, stijlen en kleuren toe te passen,’’ aldus Michael Valdsgaard, Leader Digital Transformation​ ​van ​Inter​ ​Ikea​ ​Systems Nederland uit Delft.

Rotterdamse trots

Wist je dat het Rotterdamse bedrijf TWNKLS een belangrijke bijdrage in heeft geleverd? Dit deden ze door het ontwikkelen van maar liefst 2.000 virtuele meubels voor de app in amper 7 weken tijd. Het gaat om stoelen, banken, tafels en kleinere objecten. ‘’Wij hopen in de toekomst dat elke woonkamer getransformeerd wordt in een Ikea Showroom’’ aldus Gerben Harmsen, oprichter van TWNKLS. Dit is niet het enige bedrijf uit Dutch Makers Valley dat een bijdrage levert aan deze app. Ook het Delftse Inter IKEA Systems heeft haar steentje aan bij gedragen.

Wat kun je met de app?

Je gebruikt de app door via de iPhone-camera naar je huiskamer te kijken. Vervolgens kies je een product uit de lijst en plaats je dit op de gewenste plek in de kamer. Je kunt er daarna omheen lopen, zodat je het object op verschillende manieren kunt bekijken. Het is zelfs mogelijk om er naartoe te lopen om meer detail te zien. Wanneer je jouw idee wilt delen met de wereld kan dit via Whatsapp en Instagram. En als laatste zou je de producten ook gelijk kunnen bestellen vanuit de app. Hoe handig is dat?

De IKEA Place app is gratis te downloaden in de App Store en geschikt voor de Iphone 6s en de nieuwere modellen.

Bron achtergrondfoto: onemorething.nl
Bron foto: Ikea.com

Contact

In het hart van de Dutch Makers Valley

dutchmakersrevolution.nl
info@dutchmakersrevolution.nl
+31 (0)651518377