Lancering Rotterdam Makers District

Artikel over Makers District

Lancering Rotterdam Makers District

Afgelopen dinsdag 23 januari werd het Innovation District van naam veranderd naar het Makers District. Het Innovation District begon tien jaar geleden met een bijzondere samenwerking tussen Havenbedrijf Rotterdam N.V. en gemeente Rotterdam voor de herontwikkeling van de Stadshavensgebieden. Toen werd dit het Innovation District gebied genoemd.

“Het probleem was dat de naam te weinig zei waarvoor we staan”, zegt gebiedsmanager Isabelle Vries. Maar wat moet nu het Makers District voorstellen? Hier vinden de ambitieuze makers van Rotterdam de ruimte die het centrum mist. Dat is het hart van de Dutch Makers Valley waar onder andere bedrijven zitten als het internationaal succesvolle Spark, 3D-Robotprinting, RAMLAB en Widget Brain.

Die titel ‘Rotterdam Innovation District’, twee jaar geleden gelanceerd als merk voor RDM en Merwe-Vierhavens (M4H), is populair in gebiedsbranding, maar zegt weinig over waar het in de ontwikkeling van deze gebieden om gaat. Namelijk ruimte bieden aan een doelgroep die al met innovatie bezig is: de maakindustrie. Deze industrie maakt producten met behulp van nieuwe technieken zoals 3D-printen, lasersnijden, robotica en experimenteert met duurzame materialen. Geen massale productie, maar op maat en  klantgericht.

In het Makers District is letterlijk de ruimte voor zulke experimentele productie. Hier kun je van staal of beton grote objecten printen voor bijvoorbeeld de maritieme industrie of de bouw. Of met onderwaterdrones en automatisch bestuurde schepen te water gaan. Hier ontwikkel je in vergisters nieuwe biologische plastics voor de design industrie. Er zijn kades om een geproduceerde composieten-brug af te voeren of om de eerste drijvende stadsboerderij ter wereld te ontwikkelen.

Uiteraard vind je hier alle nieuwe ontwikkelingen in het Makers District. 
 
Tip: bekijk ook deze mooie animatie waarin wordt weergeven wat en waar het Rotterdam Makers District is! De video vind je hier.
 
Bron foto: rdmrotterdam.nl

Contact

In het hart van de Dutch Makers Valley

dutchmakersrevolution.nl
info@dutchmakersrevolution.nl
+31 (0)651518377