Hoe verduurzaamt Widget Brain de champignon teelt?

Artikel over Widget Brain

Hoe verduurzaamt Widget Brain de champignon teelt?

Het doel van onderzoeksbureau Delphy, software ontwikkelaar Widget Brain en champignonteler Geurts is duidelijk: de teelt van champignons verbeteren en verduurzamen.

Hoe willen zij dit doen? Door het ontwikkelen van een nieuwe app!

Functie van de nieuwe app

Deze app is ontwikkeld door Widget Brain en zal Quality Monitoring Systems (QMS) Mushrooms gaan heten. Hiermee hopen de uitvoerders van het project kwalitatief betere champignon te telen met minder gebruik van energie, water en arbeid.
 
De app is gebaseerd op optimalisatie van alle klimaatfactoren die zijn gerelateerd aan verdamping. Dat geeft volgens de projectpartners minder risico op kwaliteitsproblemen, zoals bacterievlekken en schubben, en leidt tot een beter spreiding in de oogstfase. Dat resulteert in een hogere productie van betere kwaliteit.

Meer over...

Widget Brain is een bedrijf dat zich bezighoudt met het verbeteren van processen door zelflerende software te ontwikkelen voor machines. Inmiddels heeft Widget Brain een locatie geopend in Philadelphia. Daardoor zijn ze nu in op 3 verschillende continenten te vinden: Europa, Australië en de Verenigde Staten.

Widget Brain en Dutch Makers Revolution

Widget brain bevindt zich net als Dutch Makers Revolution in het Rotterdam Science Tower aan de Marconistraat 16. In dit gebouw zitten veel verschillende soorten Start-ups / MKB’s die bezig zijn met spraakmakende en slimme innovaties..
 
De app zal naar verwachting eind 2018 voor andere telers te gebruiken zijn, nadat het komende jaar flink zal worden getest. We zijn benieuwd!
 
Bron foto: www.countryliving.co.uk

Contact

In het hart van de Dutch Makers Valley

dutchmakersrevolution.nl
info@dutchmakersrevolution.nl
+31 (0)651518377