Door investeringen komt Hyperloop in Nederland weer een stap dichterbij

Artikel over hyperloop

Door investeringen komt Hyperloop in Nederland weer een stap dichterbij

Hyperloop van start-up Hardt gaat er dan eindelijk komen, althans het plan heeft weer een stap in de goede richting gezet. Zij hebben van onder andere Exact en voormalig rechtsachter van het Nederlands elftal Gregory van der Wiel een investering ontvangen van 1,25 miljoen euro.

Hyperloop moet het mogelijk maken om door een high-tech vacuüm buis te reizen. Door magneetvelden wordt een zwevende capsule met een snelheid van meer dan 1000 kilometer per uur voortbewogen. Dit zorgt er niet alleen voor dat het meer energie-efficiënt is, maar dat reizen ook veel sneller gaat. Zo zou je in 38 minuten van Amsterdam naar Parijs kunnen reizen. Het bedrijf werkt momenteel samen met de Nederlandse regering en de bedrijfswereld aan plannen om een testfaciliteit te bouwen in Flevoland. Daar zijn al verschillende investeerders bij betrokken.

Pioniers

Investeerders als bouwbedrijf BAM, de NS en het regionale investeringsfonds UNIIQ zijn al sinds het begin betrokken bij het project van de spinoff van TU Delft, Hardt. Ze zijn nu dé leidende speler geworden wat betreft hyperloop technologie in Europa. De overheid vindt het belangrijk dat Nederland de eerste is met een hyperloop-traject. Zo trok voormalig infrastructuur minister Melanie Schultz van Haegen al eerder een vergelijking tussen de bedenkers van de testfaciliteit met pioniers als Anthony Fokker en Albert Plesman. “Ook zij konden een eeuw geleden niet voorzien wat hun luchtvaart innovaties teweeg zouden brengen.”

Met de nieuwe investeringsronde is Tim Houter, medeoprichter en CEO, maar wat blij. Echter, weet hij ook dat er nog veel gedaan moet worden. "Ons doel is om 's werelds eerste high-speed hyperloop testfaciliteit in Nederland te bouwen. We kunnen dat niet alleen. Daarom roepen we toptalenten, potentiële investeerders en het bedrijfsleven om zich bij ons aan te sluiten."

Meer nieuwe banen

Volgens onderzoeksinstantie TNO zullen dankzij de bouw van de testfaciliteit zo’n 400 nieuwe banen gecreëerd kunnen worden. Iets wat Hardt ook belangrijk vindt. "De digitale afstand tussen mensen neemt snel af terwijl de fysieke afstand juist toeneemt. Maar hoe zal het zijn als tijd en afstand niet meer uitmaken? Wat als je overal en altijd kunt werken en leven met iedereen die je wil? Dat zijn de vragen die ons inspireren bij Hardt", aldus Houter.

De Hyperloop zal te zien zijn op ESEF & Technishow van 20 t/m 23 maart. Klik hier voor meer informatie over dit evenement!

Bron foto: TU Delft

Contact

In het hart van de Dutch Makers Valley

dutchmakersrevolution.nl
info@dutchmakersrevolution.nl
+31 (0)651518377